Eredetiség vizsgálat a KGYD Szervizben

Az eredetiség vizsgálatot sokan élik meg felesleges adminisztrációs teherként, hiszen kötelezően el kell végezni autó adásvétel esetében. Eredetiség vizsga nélkül ugyanis nem fogjuk tudni a nevünkre íratni a megvásárolt autót. A vizsgálat gyakorlati hasznát sem szabad azonban elfelejteni, meggyőződhetünk arról, hogy a gépjármű nincs körözés alatt, illetve nem egy lopott autó kerül a tulajdonunkba.

A KGYD autószervizben szakértőink gyorsan és szakszerűen elvégzik a feladatot, így Önnek nem kell hosszú heteket várnia az új autó használatba vételére.

Időpontkérés

Gyors eredetiségvizsgálat a KGYD Autószervizben

NKH által elfogadott technológia: Szervizünkben a Nemzeti Közlekedési Hatóság által elfogadott eszközöket és műszereket használva vizsgáljuk be gépjárművét. A vizsgálat technológiái könnyen lehetővé teszik az alkatrészek beazonosítását: az alvázszámot, az ülések számát, motorszámot, szélvédőt és a karosszériát.

Kötelező felelősségbiztosítás megkötése: A friss autótulajdonosok nem mindig tudják, hogy az eredetiségvizsgálat feltétele a kötelező felelősségbiztosítás megléte. Irodánkban munkatársaink segítségével ezt is eltudja intézni, így nem kell több napot rászánni a folyamatra. Ezután az okmányirodában meg is történhet a gépkocsi tulajdonjogának átruházása.

Teljes körű autószerviz: Modern gépparkkal, barátságos ügyfélszolgálattal és rövid határidőkkel dolgozunk. Tapasztalt munkatársaink pedig hozzájárulnak a gyors és eredményes eredetiség vizsgához.

eredetiségvizsgálat lebonyolítása
eredetiség vizsga

Mikor szükséges eredetiségvizsgálat?

 1. Belföldi adásvételt: Elsősorban használt autó vásárlás során szükséges az eredetiség vizsga. Továbbá a későbbi eladás során is kötelező, hogy érvényes eredetiségvizsgával rendelkezzen a jármű.
 2. Gépjármű behozatal során: Az importált autók esetében is kötelező elvégeztetni az eredetiség vizsgát az első forgalomba helyezés során.
 3. Alvázszám változás esetén: Ha egy gépjármű szervizelése során az alvázszám eltávolításra kerül (például korrodálódott alváz cseréjekor), kötelező elvégezni az eredetiségvizsgálatot is.
 4. Ismételt forgalomba helyezéskor: A gépjármű eredetisége akkor is ellenőrzésre szorul, ha a forgalomból átmenetileg kivont autót újra forgalomba helyezik.
Személyautó esetén:
1400 cm3-ig: 17.000.-Ft
1401 és 2000 cm3 között: 18.500.-Ft
2000 cm3 felett: 20.000.-Ft
Motorkerékpár esetén:
500 cm3-ig: 15.500.-Ft
500 cm3 felett17.000.-Ft
Négykerekű segédmotoros kerékpárok: 14.000.-Ft
Nehéz pótkocsi: 17.500.-Ft
Lakókocsi: 16.000.- Ft
Utánfutó: 16.000.- Ft
Tehergépjármű 3,5t súlyig: 20.000.- Ft

Az eredetiségvizsgálat elsősorban könnyen beazonosítható tényekre irányul és alapul. Könnyen ellenőrizhető az alvázszám, a jármű színe, ülések száma, motorszám, szélvédő, karosszéria milyensége, és ezek mellett még számtalan lehetőség van, mely segíti a beazonosítást, hiszen a vizsgálat technológiái lehetővé teszik a további jellemzők összehasonlítását, ezzel mondva ki az eredetivel való egyezést, a változatlanságot, igazolva az eredetiséget.

Az eredetiségvizsga elvégzéséhez nélkülönözhetetlen okmányok

Magánszemély esetén az alábbi hivatalos iratokat kell bemutatni:

 • Forgalmi engedély
 • Személyi igazolvány vagy jogosítvány és lakcímkártya
 • Adás-vételi szerződés (vétel esetén)
 • Meghatalmazás, ha nem a tulajdonos kéri a vizsgálatot

Ha Ön egy cég képviseletében kéri az eredetiségvizsgálatot:

 • Forgalmi engedély
 • Adás-vételi szerződés (vétel esetén)
 • Cégkivonat vagy cégbírósági végzés
 • Aláírási címpéldány
 • Meghatalmazás (ha nem az aláírásra jogosult kéri a vizsgálatot)
Keressen minket bizalommal!