Klímatöltés

A légkondicionált utastér nagy jelentőséggel bír vezetés és utazás közben. A forró nyári napokon elviselhetővé tudja tenni az autózást, emellett közlekedésbiztonság szempontjából is hasznos lehet. A túl magas hőmérséklet ugyanis negatívan befolyásolhatja a sofőrt vezetés közben: a meleg miatt lankadhat a figyelme, lassulhat a reakcióideje, többet hibázhat, idegesebbé és feszültebbé válhat. Az autóklíma viszont friss és hűs levegővel árasztja el az utasteret, kényelmessé és biztonságossá téve így az utazást. Ehhez azonban elengedhetetlen a klíma rendszeres karbantartása. Ha megbízható céget keres autóklíma szerelés, illetve autóklíma töltés terén, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat
autóklíma töltés KGYD

Autóklíma töltés a KGYD Autókereskedésnél: miért éri meg minket választani?

A hatékony klímatöltés hívei vagyunk

A helytelenül működő autóklíma rengeteg problémát okozhat: működés közben kellemetlen szagot áraszthat, emellett megnövelheti az üzemanyagfogyasztást, ráadásul nagyobb károsanyag-kibocsátást is eredményezhet. Ezeket a problémákat a hűtőközeg egy részének az elvesztése is kiválthatja, ezt viszont hűtőközeg pótlással, azaz klímatöltés segítségével orvosolni lehet. Autószervizünk hatékony megoldást tud nyújtani az autóklíma töltés terén: jól felszerelt műhelyünkben tapasztalt szakemberek végzik a munkafolyamatot.

Modern technológiával dolgozunk

A KGYD Autószervizben a legmodernebb klíma karbantartó berendezésekkel állunk az Ön rendelkezésére. Az autóklíma szerviz során régebbi típusú (R134) és újabb típusú klímagázzal (R1234YF) is fel tudjuk tölteni autója klímáját. Szerelőink teljes precizitással végzik a hűtőközeg pontos lefejtését, a teljes rendszer vákuumozását, regenerálását, valamint új hűtőközeggel és olajjal történő feltöltését.

Az autóklíma töltés mellett teljes karbantartást végzünk

Ha azt érzékeli, hogy autóklímája gyengén működik, akkor mindenképp javasolt rajta elvégeztetni egy teljes karbantartást. Autószervizünkben az autóklíma töltés mellett vállaljuk a pollenszűrő cseréjét és fertőtlenítését, amelyet évente kétszer ajánlunk végrehajtani. Ugyanakkor a szárítószűrő cseréjét is megoldjuk, amelyet 3-4 évente szükséges elvégezni. Ekkor új gázzal és olajjal is feltöltjük a klímarendszert. Az ékszíj cseréjét pedig 25-30.000 kilométerenként javasoljuk. Ne feledje, a légkondicionáló berendezés rendszeres tisztításával és ellenőrzésével megnövelheti autója élettartamát.

Hogyan zajlik az autóklíma szerelés?

• Üres rendszer esetében a klímatöltés folyamatát nitrogén nyomáspróbával kezdjük, és ellenőrizzük, hogy nincs-e szivárgás.
• Abban az esetben, ha a rendszer nem üres, akkor a klímatöltés folyamatát a régi hűtőközeg lefejtésével kezdjük, amelyet automata gépünk regenerál, és eltávolítja belőle a szennyeződéseket. Ezt követi a hűtőrendszer vákuumolása, illetve vákuumon tartása. Ha ez megvan, kezdődhet a hűtőközeg feltöltése automata géppel.
• A lefejtés során leválasztott olajat pótolni szoktuk, illetve UV színező festéket is szoktunk tölteni a rendszerbe. Utóbbi segítségével a későbbi szivárgások könnyebben beazonosíthatóak lesznek.
• Az autóklíma szerviz végén pedig ellenőrizzük a klímarendszert működés közben.

Ön is sorban állás nélkül szeretne időpontot kérni klímatöltésre, szerelésre?

Keressen minket bizalommal!